Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2007 22:01 - Да постигнеш успех не е никак лесно!
Автор: kombakova Категория: Спорт   
Прочетен: 5501 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2007 15:59


От 15 години се занимавам с деца: състави в училище и градското читалище. Не ми се бе случвало да се замисля - заслужава  ли си труда, нервите - какво ми  коства?
Възпитана съм в отговорност, точност, незачитане на средствата, които влагам, за да постигна желания резултат. Отдавам се напълно на децата! Много често семейните си ангажименти планувам според служебните си задължения като ръководител.
На сцената всичко е пищно, красиво!
Напълно съчуствам на великите треньори Нешка Робева; Абаджиев! Колко са прави - без дисциплина, къртовски труд успехи няма! Какво добро  чуха тези големи треньори от състезателите си? Слушах гимнастичките как игнорираха Робева, без да осъзнаят, че без нея нямаше да са нито известни нито да имат сегашните позиции в спорта! Състезателите на Абаджиев си позволиха на поредния си конгрес за избор на президент да не му дадат думата......унижиха го!
Задават ли си въпроса тези спортисти, защо сега  като треньори се радват на един  бронзов медал, получен рядко след пет-шест години? А при Робева и Абаджиев се връщаха с по 3-4 златни и толкова сребърни? Защо нямат състезателите им техните успехи?
 Мисля си какво да очакваме ние, обикновенните ръководители?
За да постигнем успех  са необходими много тренировки и упорит  труд!
За жалост забелязвам как момичетата се задоволяват с малко, което не ме удовлетворява. Ако стегнеш здраво нещата има момичета, които се отказват без да помислят, че в тях е вложено време за постигане на определен резултат!
А ние им предоставяме възможност да посетят морските курорти през най активният летен сезон! Да получат аплодисменти от почиващите! Колко родители могат да  заведат децата си в Албена, Несебър...?
При тази голяма конкуренция да пробиеш трябва да си много добър, тогава те канят за участие! Срещата с известни личности е друга възможност за интелектуалното развитие на децата.
Родителите трябва да се намесят. Да разговарят повече с децата си, да споделят отговорността на ръководителя. Да ги  учат на точност, да не робуват на капризите си, да зачитат мнението на колектива !
Съвременното поколение трябва да  научим на едно: поеме ли човек отговорност за нещо трябва да я изпълни докрай!
Останахме малко ръководители които за смешни пари се занимаваме с децата Ви!
Както казва един от тези останали мохикани :"нямаме нужда от доктор, имаме нужда от специалист........"
 Време е такива като мен добре да си помислят до кога ще могат да издържат! Заслужава ли си?
image



Тагове:   успех,   никак,


Гласувай:
0



1. анонимен - roditel
14.08.2007 18:30
Da gospojo,prava ste.Segashnite deca neznaqt kakvo e otgovornost,no donqkade sme vinovni i nie roditelite.Moje bi malko obshtuvame s decata si.Dano sa poveche i uchitelite kato vas,da nauchet decata ni na uvajenie i otgovornost.Jelaq vi uspehi vav vsqko nachinanie.Iskam decata mi da vzemat primer ot takiva kato vas v jivota si.Mislq che vapreki vsichko te vi se vazhishtavat i vi cenqt.Badete jiva i zdrava i vse taka uverena v sebesi.Vie ste edin prekrasen rakovoditel.
цитирай
2. анонимен - kombakova
14.08.2007 21:31
Благодаря на родители като Вас,за разбирането.Сигурна съм,че ако всички родители /което е невъзможно/ са като Вас,заедно можем да помогнем на децата да имат повече човешки ценности!
цитирай
3. анонимен - Страхотна си!
15.08.2007 10:28
Давай все така, само напред! Които трябва виждат и оценяват както трябва.
Успех и целувки!
Бъди!
цитирай
4. malvianna - Не е лесно, а дали си струват всичките усилия ....
15.08.2007 23:52
Да постигнеш успех не е никак лесно, особенно с тези деца, при тези условия и с това финансово възнаграждение. За да стигнеш до тук, първо трябва адски много да обичаш това което правиш, както е случая при моята майка г-жа Комбакова:) Аз лично, не познавам друг човек като нея, а работя в среда в която работят само млади, амбициозни хора.
Не знам дали друг би издържал на нейното темпо - аз лично не бих.
Била съм свидетел на не една и две сцени и пози от страна на мажоретките, които преди да бъдат такива бяха най-обикновени ученички, но след като дойдоха в съставите се взеха, меко казано на сериозно.
Искам да се обърна към тях и да им кажа да преосмислят поведението си и да не забравят на кой дължат аплодисментите и вниманието на публиката. Миналата година бях със тях в Албена и точно заради голямото си самочувствие не успяха да спечелят публика и жури въпреки добре изиграните си, красиви танци.
Друга причина поради която е трудно да постигнеш успех, е моралната и материална подкрепа. Не мога да си представя как ръководството на читалището в Карнобат не можа да купи 1 цвете на ръководителя по случай поредния юбилеен концерт на мажоретния състав. Срамота - просто не можах да повярвам ... И после - с какво желание да работиш и да правиш нещо.. За родителите на мажоретките изобщо не искам да говоря - не помня някой от тях да е подарил цвете на детето си, а какво остава за ръководителя на състава - просто без коментар..
За финансовото възнаграждение не ми се и говори - мисля че всички предполагат какво е..
Та лесно ли е - не е лесно!!!!!!!
Струва ли си - ами май да, щом обичаш това което правиш, винаги си струва! Трябва да има такива хора като майка ми, в противен случай няма да има изкуство и красота!
Аз лично адски много се гордея с нея!
цитирай
5. анонимен - zlatinka i vilito
16.08.2007 01:55
Bravo Kombakova! Prava si ,dano vsichki da vidqt i prochetyt tova koeto si napisala i da mislqt kato teb :)BRAVO!
цитирай
6. kombakova - Семейството винаги се съобразява!
16.08.2007 08:13
Мариянка,благодаря ,че винаги си ме разбирала!Знам, с Биба винаги сте ми прощавали,че връщайки се по празници,вместо да Ви обърна по-голямо внимание,аз Ви ангажирам и като водещи на мои мероприятия! Биба ще ми прости,че няма да я посрещна на аерогарата след 4 месечна бригада в Америка/на същата дата съм в Албена със съставите/. Баща Ви е свикнал и знам, че с него ще се справите! Гордея се с Вас, възпитани,достойни хора! Знайте, много Ви обичам!
цитирай
7. drona - :)))
21.08.2007 09:57
Според мен реалната полза от това не са екскурзиите, а именно възпитаването на чувство за отгворност; на дисциплина; на характер.

Няма по-голяма инвестиция за бъдещето от тази.


След това с каквто и да се занимават - с изгрдаен характер и положителни навици няма начин да не постигнат успех!
цитирай
8. анонимен - kombakova
04.09.2007 21:42
Действително се стремя с примера си да ги уча на точност,отговорност,да оценяват това което се прави за тях!Ще се радвам и родителите да науча да са по-отговорни и съпричастни с дейността ни!
цитирай
9. анонимен - Zlati
08.10.2007 17:51
Ето чак сега разбрах на какво искате да ни научите в часовете по физическа култура и спорт!
цитирай
10. анонимен - Лебанова
11.10.2007 23:39
Само заради едно такова откровение като на Zlati си струва човек да продължава да е всеотдаен.В края на краищата всеки е такъв какъвто е и иска да направи хората около себе си толкова добри и всеотдайни, колкото е и той.За това не се отказвай!
цитирай
11. анонимен - Струва си труда наистина!
12.10.2007 16:23
Права си!Ако Ние се откажем старите учители,не знам кой ще покаже на малкото новопостъпващи трудния път на учителя!
цитирай
12. анонимен - mitkoooo
04.05.2008 13:32
zdr trener3.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kombakova
Категория: Спорт
Прочетен: 1171051
Постинги: 105
Коментари: 941
Гласове: 7131
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031